Harta site-ului
Ajutor
Cetățenii raionului Dubăsari au acces la servicii guvernamentale digitale
Cetățenii raionului Dubăsari au acces la servicii guvernamentale digitale

În satul Holercani, raionul Dubăsari, recent a fost deschis Centrul Unificat de Prestare a Serviciilor Publice. În data de 4 februarie 2022, au fost lansate noi Centre Unificate de Prestare a Serviciilor Publice (CUPS), unul de acest gen fiind deschis și în satul Holercani. Evenimentul de lansare a CUPS a fost desfășurat în format online, acest fapt datorându-se stării de urgență instituită pe țară în legătură cu situația epidemiologică precară în care s-a pomenit omenirea.
Centrul ce va presta și asigura accesul cetățenilor la servicii guvernamentale digitale de calitate este amplasat în incinta primăriei din Holercani, pe str. Ștefan Vodă 10. Odată nstituit, Centrul este prevăzut și dotat cu rampă de acces pentru a crea condițiile optime și a asigura accesul la seviciile prestate și persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, CUPS au fost dotate și cu tehnică performantă cum ar fi computerele, conectate la internet, destinate utilizării gratuite tuturor solicitanților. În cadrul centrului, persoanele solicitante de careva servicii sunt ghidate și îndrumate de un specialist instruit. Persoanele cointeresate, pe parcurs,  pot beneficia de sesiuni de informare și instruire privind utilizarea instrumentelor digitale și însușirea unor abilități de operare cu tehnologiile informaționale în vederea accesării serviciilor digitale.
În total, peste 200 de servicii au fost digitalizate și pot fi ușor accesate într-un singur loc fără deplasarea la entitățile responsabile. Printre acestea se regăsesc un șir de servicii sociale cum ar fi indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani persoanelor neasigurate, indemnizația lunară pentru creșterea copilului persoanelor asigurate, indemnizația lunară de suport pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate și neasigurate,indemnizația paternală,reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă, reexaminarea pensiilor de dizabilitate,programarea online la serviciile CTAS,informația privind starea contului personal de asigurări sociale.
Tehnologia modernă este o provocare pentru mulți, de aceea s-a decis implementarea unui proiect care ar servi drept suport pentru cetățenii, mai ales din localtățile rurale, de a-și reduce din timp, începând de la depunerea cererii în format online și până la livrarea rezultatului serviciului.
Centrului Unificat de Prestare a Serviciilor Publice este realizat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implimentat de Agenția de Guvernare Electronică, cu sprijinul Băncii Mondiale, contribuția Guvernului Republicii Moldova și aportul autorităților publice locale.
Olga Ochișan (Caraiman),
studentă an IV,
facultatea jurnalism și științe ale comunicării USM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Cetățenii raionului Dubăsari au acces la servicii guvernamentale digitale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta